Kirjoitettu

Juhannuksen aukioloajat 2017

Juhannus lähestyy!

olemme auki Torstaina 22.6.2017 klo 7-15

Olemme suljettuna

Perjantaina 23.6

Lauantaina 24.6

Sunnuntaina 25.6

Avaamme normaalisti Maanantaina 26.6.2017 klo 7

 

Hyvää Juhannusta!

 

 

Kirjoitettu

Pääsiäisen aukioloajat 2017

Pyhät tulloo ja ollaan auki seuraavalla tavalla

Torstaina 13.4.2017 suljemme klo 16

Perjantai-maanantai olemme pääsiäisen vietossa. Avaamme jälleen 18.4.2017 klo 7

mukavaa ja hauskaa pääsiäistä.

Kirjoitettu

Olemme messuilla 5.4-11.4.2017

Olemme messukeskuksessa järjestettävillä kevät messuilla. rakentamassa Tiistai keskiviikko . Messuilemassa to-su ja purkamassa maanantaina.

Messuista johtuen puhelimilla tavoittaminen on hankalaa. suosittelemme Chat viestiä tai sivujen yhteydenottolomaketta.

 

Pahoittelemme messuista aiheutuvaa haittaa.

 

Kirjoitettu

Avant kesäkampanja tarjous 2017

Huikean edullinen Avant tarjous!

Avant 225 -kuormaaja (25 hv, bensiini)
14.400 €
(sis. alv 24 %)

Avant 220 -kuormaaja (20 hv, bensiini)
12.950 € 
(sis. alv 24 %)

Sisältää:

-Vetokoukun
– kauhan,
– sarjapikaliittimen,
– turvavyön ja turvakaaren.

Rahoitus järjestyy ilman jopa ilman käsirahaa! alk 159€/kk

 

Koneiden tarkat tekniset ominaisuudet —>  Avant 220  tai Avant 225

Kaikki työlaitteet 

Kampanja-aika: 1.4.–30.6.2017

Suosittelemme peruskoneeseen lisävarusteena Luistonestoventtiiliä +800€ sis alv  ( 4 vedonlukko, pääsee myös kurassa,nurmikolla ja lumella)

Saatavana yli 100 erillaista työlaitetta kaivurista, betonimyllyyn ja painepesurista lumilevyyn.

Koneita Heti toimitukseen myös luistonestolla!

Avant pienkuormaaja tarjous!
Avant 220 Pienkuormaaja. todella voimakas pikkukone, maatiloille, viherrakentamiseen tai koti käyttöön
Avant pienkuormaajan renkaat voit vapaasti valita joko traktorikuvioisena tai nurmikuvioisena. Veloituksetta uuden Avant koneen hankinnnan yhteydessä
Avant 220 maksminostokorkeus on 1,4 metriä. ja maksimi nostoteho 390kg joka on 690kg koneelle huippu kyky
Avant sarjapikaliitin on vakiovarusteena uusissa Avant kuormaajissa. Sarjapikaliitin on asennettavissa myös vanhoihin Avant kuormaajiin. Osat 350€ työt noin 400-500€
Avant 220 ja Avant 225 mallissa vakiona tehokkaat led ajovalot.
Uudistunut Avant 200 sarjan mittaristo tarjoaa tärkeimmät tiedot vain vilkaisulla. polttoainemittari, lataus, öljyvalot ym. Myös 12 voltin ulosotto esim matkapuhelimen lataukseen tai vaikka majakalle.
Lisävarusteena saatava 6 toiminen joystick tekee Avant kuormaajasti nopeamman käyttää. joysticin napeilla ohjaat kätevästi esim puskulevyn kääntöä.. minikaivuria tms. Lisävarusteena hinta noin 650€
Avant on helppo ajaa. ohjaamoon mahtuu hyvin vielä 195cm isomies. toisaalta penkki saadaan säädettyä 150 cm pienellekin kuljettajalle. ajo logiikka on yksinkertainen, oikea poljin eteen ja vasen taakse. nostaessasi jalkaa polkimelta. kone jarruttaa automaattisesti. Kyseessä on siis ruohonleikkureista tuttu Hydrostaattinen ajojärjestelmä
Vetokoukku on vakiona kaikissa Avant 200 sarjan koneissa. Veto kyky on riittävä. esim veneen nostajat käyttävät Avant pienkuormaajaa veneiden nostoon.
Avant 200 sarjan kone on kompaktin kokoinen. mahtuu alle metrin kolosta ketterästi. ruonkoohjaus tekee koneen käytöstä ahtaissa tiloissa sulavaa
Kirjoitettu

Räjäytimpä siinä Husqvarnan reppuakun

Tulipa raflaava otsikko.

Anyway kiinnostaa aina kovasti miten kilpailiat tekee asiat, ja miten itse tehdään.

 

alla kuvin kerrottuna akkutekniikan eroista..

Ylhäällä Husqvarnan 900 sarjan akku ja alla Pellencin 700 sarjalainen Ero on melkoinen.. toinen on täynnä piuhaa ja toinen on nätisti koottu ja kennot rivissä.

 

Husqvarnan reppuakku ilman kuorta. sisällä menee johtoa jos jonkin näköistä.

 

Pellencissä turhat johtutukset on voitu jättää pois, kennot on ketjutettu ja toimii saumattomasti yhteen. eikä välissä ole energiaa hukkaavia piuhoituksia.

 

Husqvarna käyttää reppuakuissaan pieniä propelleja jolla akkua jäähdytetään. akkua joutuu jäähdyttämään koska virran hallinta ei ole kunnossa. akku tuuppaa aina saman virta määrän oli perässä sitten pensasleikkuri tai saha. Kaikki muistamme fysiikan tunneilta että hukkaenergia muuttuu lämmöksi.. liäksi nämä vipperät syävät sitä energiaa.

 

Pellenc akut eivät tarvitse erillisiä jäähdytyksiä. Akun emolevy ohjaa kennoja tasaisesti. joten akku tietää aina mikä työlaite on kiinni. ja antaa vain sen määrän energiaa kuin tarvitaan. näin ei synny turhaa lämpöä ja akun kesto on huomattavasti pidempi. lisäksi emolevy hoitaa akun terveyttä esim siirtäen akun talvehtimis moodiin jos akku jää käyttämättä. näin Pellenc akkujen käyttöikä maksimi kapasiteetilla on jopa 7 vuotta!!

 

Pellencissä akkukennot on jousikuormitettuja joten käyttö voi olla myös hieman rajumpaa . näin ollen pelkoa juottamisen murtumisesta ei pellencillä ole.

 

Husqvarnan reppuakun sisällä oleva johtomäärä on mielipuolinen. ja tilaa ei itse akun kennoille juurikaan ole. ehkä juuri tästä syystä pellenc kestää 4x tehokkaammilla työlaitteilla helpolla päivän. esim 1.6kw pensasleikkuri pesee jopa polttomoottorikoneet.

Testattuna nippuside testinä reppuakulla Husqvarnan pensasleikkuri pyöri reilu kaksituntia.. kun taas Pellenc 12h jälkeen tuli gopro muistikortti täyteen eikä jaksettu kuvata enempää.. oli sen verran ykstoikkoista puuhaa..

Leikkuu testissä Pellenc näri 32mm poikki kun taas vertailuna kaveri hyytyi 12mm oksaan..

Toisilla maksaa Brändi.. toisilla laatu ihan itse saa taas päättää..

Jussi

Kirjoitettu

Nilfisk konepörsissä.

Helsingin Tattariharjulla toimiva Konekorjaamo A. Vainikka Oy tunnetaan asiakkaiden keskuudessa paremmin nimellä Konetalo Vainikka. Yritys on palvellut ammattipuolen asiakkaita pienkoneasioissa jo yli kolmekymmentä vuotta. Vuosien saatossa koneiden koko on kasvanut ja viime vuonna edustukseen tulleiden Nilfiskin ulkosiivouskoneiden suurin malli, City Ranger 3500, painaa jo lähes kaksi tonnia.

Konetalo Vainikka jälleenmyy Nilfiskin ulkosiivouskoneita. Kuvassa vasemmalla kaksi Park Ranger 2250 -mallia talvi- ja imulakaisuvarusteilla ja oikealla kaksi City Ranger 3500 -mallia samoilla varusteilla.
Nilfiskin John Raitala (vas.), Konetalo Vainikan Arto Vainikka ja Jussi Lehtonen takanaan hiekoittimella ja lumiauralla varustettu Nilfisk City Ranger 3500. Kone on imulakaisuvarustuksellakin matala. Se mahtuu tällöin kulkemaan kahden metrin korkuisesta aukosta.
 

Nykyisten yrittäjäveljesten Arto ja Timo Vainikan isä Aimo käynnisti yritystoiminnan vuonna 1982 suorittamalla tuolloin Kohler-moottoreiden huoltoja ja korjauksia, mistä tuo virallinen nimikin juontuu. Konekauppa tuli mukaan kuvioihin tuolloin melkein heti. Ensimmäiset myytävät nimikkeet olivat Klippo-ruohonleikkurit. Sittemmin tuotevalikoima on kasvanut sisältämään monenlaisia puutarhan-, kiinteistön- ja metsänhoitoalan pienkoneita. Edustettujen merkkien kirjo on tänä päivänä jo valtaisa. Yhteinen nimittäjä kaikille tuotteille on niiden ammattimainen käyttö.
Konetalo Vainikan palveluksessa työskentelee seitsemän henkilöä. Arto toimii toimitusjohtaja, veljensä Timo hoitaa varaosat sekä toimistotyöt ja suvun kolmatta polvea työskentelee huollon parissa. Konetalo huoltaa ja korjaa kaikkia myymiään konemerkkejä. Lisäksi huolto tekee muidenkin merkkisten koneiden huoltoja tarpeen mukaan.

Ulkosiivoukseen

City Ranger 2250 voidaan varustaa imulakaisuvarusteilla (vas.) tai takaheikoittimella (oik.).

Viime vuoden alussa Konetalo Vainikka aloitti tanskalaisten Nilfisk-ulkosiivouskoneiden myynnin. Mallistossa on kolme erikokoista peruskonetta. Mallimerkinnöiltään ne ovat pienimmästä suurimpaan Park Ranger 2150, City Ranger 2250 ja City Ranger 3500. Moottorina kaikissa on Perkins-diesel ja niihin on saatavissa moottorin osalta jopa viiden vuoden takuu lisähintaan. Pienimmässä on kolmesylinterinen tehoilla 20,6 kilowattia (28 hv), keskimmäisessä nelisylinterin tehoilla 25,7 kilowattia (35 hv) ja suurimmassa City Rangerissa on tehoa 37,5 kilowattia (51 hv). Yhteistä näille kaikille kolmelle kiinteistönhoitokoneiden kategoriaan kuuluville koneille on runko-ohjaus, hydrostaattinen voimansiirto sekä monikäyttöisyys. Koneille annetaan 24 kuukauden takuu.
Kahta pienempää mallia saa hytillä tai ilman. Suurin malli sisältää aina ilmastoidun ohjaamon. Kaikki mallit voidaan varustaa lukemattomalla määrällä talvi- ja kesätyölaitteita ruohonleikkureista lumiauroihin. Mielenkiintoisimpana varusteena voidaan kuitenkin pitää Nilfiskin omaa tuotekehitystä olevaa imulakaisulaitetta. Sen myötä edellä mainituista koneista syntyy vaivattomasti täysiverisiä imulakaisukoneita, joiden ehdottomat edut ovat pienet ulkomitat ja keveys.
”Vastaanotto näille uusille koneille on ollut kannustava. Koneita on toimitettu yhteensä jo reilut parikymmentä eri puolelle Suomea, pohjoisimpana paikkana Rovaniemi”, sanoo Konetalo Vainikan myyntijohtaja Jussi Lehtonen. Kiitos näin hyvälle levikille kuuluu myös alan viidakkorummulle. Hyväkin viesti liikkuu kentällä nopeasti. Asiakkaita ovat niin kunnalliset kuin yksityiset tahot. Kaikki City Rangerit on toimitettu nimenomaan imulakaisuvarusteilla.
”Palaute kentältä on ollut pelkästään hyvää. Emme ole joutuneet suorittamaan yhtään takuuhuoltoa näihin toimitettuihin koneisiin. Se on melko harvinaista tällä konealalla”, toteaa Lehtonen.

City Ranger 3500 voidaan varustaa Nilfiskin katupesurilla. Laite soveltuu parhaiten kivi-, betoni- ja epoksipinnoille. Se pesee kohteen vedellä ja harjalla. Pesuvesi roskineen imetään lopuksi imulakaisukoneen säiliöön. Valmistaja lupaa tämän irrottavan jopa purukumin laatoilta.

Sisältä ulos
Tanskalainen Nilfisk on meille kaikille tuttu pölynimureistaan jo pitkältä ajalta. Yritys täyttikin juuri 111 vuotta. Pääasiallinen toimiala on pitkään ollut sisäsiivouksen koneet. Nilfisk tunnetaankin vahvana tekijänä kotitalouksien ja etenkin julkisten sisätilojen siivouskoneiden valmistajana. 2000-luvun lopussa yritys päätti suuntautua myös ulkosiivouskoneisiin. Yrityskauppojen myötä Egholm-nimellä aikaisemmin tunnettuja pieniä tanskalaisvalmisteisia runko-ohjattuja koneita alettiin myydä Nilfiskin tuotemerkin alla. Samoihin aikoihin yritys aloitti myös alun perin saksalaisen koneen, City Ranger 3500, valmistuksen ja myynnin. Yrityskauppojen yhteydessä Nilfiskille siirtyivät myös kaikkien edellä mainittujen peruskoneiden työlaitteiden suunnittelu ja valmistus.
Nilfisk Oy aloitti Suomessa omana yrityksenä vuonna 2006. Se hoitaa nyt kaikki merkin maahantuonnit niin ulko- kuin sisäkäyttöisille koneille ja laitteille.

City Ranger 3500:n komentosilta.

”Kiinteistönhoitokoneet tulivat myöhemmin mukaan ohjelmaan sitä mukaa kuin niitä alkoi valmistua omasta tuotannosta”, sanoo Nilfisk Oy:n ulkosiivouskoneiden avainasiakkuuspäällikkö John Raitala. Hän on erittäin luottavainen suurimman mallin, City Ranger 3500:n, suhteen. Se ensiesiteltiin vuonna 2008 ja koneita on toimitettu tällä vuosikymmenellä Pohjolaan jo lähemmäs sata kappaletta. Kaikki ne on varustettu ensisijaisesti imulakaisulaitteella.
”Ruotsin jälleenmyyjältä saadun epävirallisen tiedon mukaan juuri tämän City Ranger 3500 -mallin käyttökulut ovat jopa 30 prosenttia pienemmät pitkässä juoksussa verrattuna muihin saman kokoluokan koneisiin”, sanoo Raitala. Yhtenä merkittävänä referenssinä Raitala mainitsee Berliinin. Siellä isoja City Rangereita on ulkosiivoushommissa jo yli 60.
Nilfisk valmistaa vuosittain näitä aiemmin lueteltuja kolmea kiinteistönhoitokonemallia vajaa kuusisataa vuodessa. Konetalo Vainikka on aloittanut jälleenmyynnin vilkkaasti ja Lehtonen uskoo kysynnän vain kiihtyvän, kun saadaan tietoa leviämään edemmäksi maakuntiin. Vainikka operoi pääosin kehäkolmosen sisällä, mutta Nilfiskin koneita on toimitettu tämän maagisen rajankin ulkopuolelle.
”Meillä on hyvässä yhteisymmärryksessä käynnissä muutaman uuden jälleenmyyjän haku kattamaan myös muun Suomen. Konetalo Vainikka saisi näin tehokkaammin hoidettua tämän eteläisen Suomen”, sanoo Nilfiskin Raitala.

Keskikokoinen City Ranger 2250 on varustettu sarjapikaliittimellä. Siinä kaikki toiminnot, hydrauliikka, vesi ja sähkö, ovat yhdellä kytkentälevyllä, jolloin kaikki toiminnot yhdistyvät samanaikaisesti yhdellä lukitusliikkeellä. Ylhäällä peruskoneen puoleinen sarjapikaliitin. Alla vastaava työlaitteen puoleinen. Tämän koneen kanssa letkujumppa on historiaa.

Yksinkertaista tekniikkaa
”Yhtenä merkittävänä seikkana Nilfiskin koneiden suosiolle on niiden yksinkertainen ja helppohoitoinen  rakenne. Ylenpalttista digitaalitekniikkaa on mahdollisimman vähän. Koneet ovat teknisesti perinteisiä ilman kaikenkattavaa CAN-väylää. Elektroniikkaa toki on, mutta se ei ole liian hienoa”, sanoo Jussi Lehtonen. Ajossa City Ranger 3500 on miellyttävä kokemus. Ilmastoitu ohjaamo on erittäin hiljainen. Imulakaisukoneen imurin ääni kuuluu harjattaessa vaimeasti, eikä pitkässä juoksussa mitenkään häiritsevästi. Radion kuuntelu onnistuu mainiosti, joskaan ei nyt ihan hifi-tasolla. Näkyvyys työkohteeseen on erinomainen suurien lasipintojen ansiosta. Myös näkyvyys taakse on hyvä korkeasta säiliöstä huolimatta. Näkyvyyttä taakse voidaan parantaa lisävarusteena saatavalla peruutuskameralla. Erityisen huomionarvoinen seikka on koneen pehmeä kulku. Siirtoajo tapahtuu kuin

City Ranger 3500:n imulakaisukoneen säiliön tyhjennyskorkeus on 1,60 metriä kuten Nilfiskin ulkosiivouskoneiden avainasiakaspäällikkö John Raitala tässä havainnollistaa. Säiliö on ruostumatonta terästä ja sen tilavuus on 1,5 kuutiometriä. Kaksiharjaisena koneen harjausleveys on 2,4 metriä.

sukkasillaan. Siitä kiitos kuluu erillisjousitukselle ja kunnolliselle ilmajousitetulle istuimelle. Joka pyörällä on oma lehtijousensa vaimentamaan kuoppia. Kone lähes leijui keväisten polanteiden yli, vaikka huippunopeutta on 40 kilometriä tunnissa.
Ohjaamossa pystyy pitkäkin kuljettaja (testikuski 190 senttinen) operoimaan vaivattomasti. Tilaa on reilusti ja jalkoja mahtuu pitkän työrupeaman välillä hyvin oikomaan. Hallintalaitteet ovat yksinkertaiset ilman hienoja kosketusnäyttöjä tai monivalikkoisia monitoreja. Valtaosa toiminnoista hoituu perinteisillä tunnokkailla kytkimillä. Käsijarrukin on vanha tuttu vipukäyttöinen. Ajo on helppoa ja täsmällistä hydrostaattisen voimansiirron ansioista. Ajosuunnanvaihto tapahtuu käsin ohjauspylväässä olevan vivun avulla, joten ajopoljinta painetaan vain päkiällä. Kantapäällä painaminen jää näin pois. Se on varsinkin pitkille kuljettajille vaikea toiminto suorittaa toistuvasti ja sitähän imulakaisukoneen ajo pitkälti on. Varsinkin näillä pienemmillä koneilla kun operoidaan niiden pienen koon johdosta juuri paljon ahtaissa paikoissa.

Räätälöityjä toimituksia
Nilfiskin kiinteistönhoitokoneille luvataan toimitusaikaa tehtaalta 4—8 viikkoa. Koneet ovat tällöin räätälöityjä asiakkaan toiveiden mukaisiksi.
”Kaikki konemallit ovat tällä hetkellä koeajettavissa Konetalo Vainikan toimipisteessä Helsingin Tattariharjulla”, lupailee Konetalo Vainikan Lehtonen. Lisäksi hän muistuttaa tarjolla olevista moninaisista rahoitusvaihtoehdoista. Nilfiskin ulkosiivouskoneet tullaan näkemään seuraavaksi Tampereen Finnclean-messuilla toukokuussa ja tietenkin Lepaalla elokuussa.
Konetalo Vainikan Lehtonen ja Nilfiskin Raitala lupaavat lopuksi yhdestä suusta, että koneiden koeajo järjestyy kauempanakin kehäkolmosen ulkopuolella tarpeen tullen.

 

KOKO konepörssin juttu http://www.koneporssi.com/uutiset/nilfiskin-ketteria-imulakaisukoneita/

Kirjoitettu

Uusi rahoitus kumppani Resurs Bank

Andreas Stihl oy on tehnyt sopimuksen Resurs Bankin kanssa uusista rahoitus ratkaisuista Stihl ja Viking tuotteisiin.

Resurs Bank tarjoaa korotonta ja kulutonta maksuaikaa jopa 30-60 vuorokautta.

Rahoitteva summa 1-6000€ Voit käyttää Resurs Bank rahoitusta myös muihin Konetalo Vainikalta löytyviin tuotteisiin.

Edut:

Aina 30-60 vrk korotonta ja kulutonta maksuaikaa

Voit maksaa myös kerralla koko summan. tai valita mielesi mukaisen maksuehdon.

Tili on helppokäyttöinen voit muutella luottorajaasi ja jatko-ostokset on helposti rahoitettavissa.

Tililuottoa haetaan suoraan Liikeestä.

Esimerkkinä 1500€ ostos 12kk maksuajalla korko 0€ tilmaksu 35€/vuosi laskutspalkkio 4€eli kaikkineen maksat takaisin vain 1583€

 

 

 

Kirjoitettu

Ostaminen verkkokaupastamme on turvallista

Ostaminen Verkkokaupastamme on turvallista.

Sivustomme On SSL suojattu 1.2.2017 alkaen.

Suojauksen voit tarkistaa Selaimesi yläkulmasta.

SSl suojauksen on tarkoitus suojata esim ostotapahtumasi tietoja kolmansilta osapuolilta.

Luottamuksellisia tietoja kannattaa internetissä välittää vain ssl-suojatulla yhteydellä. Verkkopankit ja verkkokaupat käyttävät yleensä SSL-suojattua yhteyttä. Sähköpostikirjeenvaihdon voi myös salata.

Tarkista internetpalvelun suojaus

Tarkista aina ennen luottamuksellisten tietojen, esimerkiksi luottokorttitietojen, antamista, että internetpalvelussa käytetään SSL-suojausta. SSL-suojaus salaa tietokoneesi ja internetsivun palvelimen välisen liikenteen sisällön ja auttaa sivuston aitouden varmistamisessa.

Suojatun sivuston tunnistaa selaimen osoitekentän vieressä olevasta lukon kuvasta sekä https-alkuisesta (vertaa http) osoitteesta.

Suojatun sivuston tunnistaa https-alkuisesta osoitteesta
Lukon kuva selaimessa

Näpäyttämällä lukkoa saat selainohjelmassa näkyviin sivun aitouden todentamiseen liittyvät tiedot. Tiedoissa näkyvän verkko-osoitteen pitää vastata selaimen osoiterivillä näkyvää verkko-osoitetta.

Käytä sähköpostiliikenteessä suojattua yhteyttä

Käytä sähköpostiohjelmassasi suojattua yhteyttä. Suojattu yhteys määritellään sähköpostiohjelman yhteysasetuksissa. Ohjeet suojatun yhteyden käyttöön saat sähköpostipalvelusi tarjoajalta. Suojattu yhteys suojaa tietokoneen ja sähköpostipalvelimen välisen yhteyden salakuuntelulta.

Lisäksi luottamuksellista tietoa sisältävät sähköpostiviestit kannattaa tarvittaessa salata. Sähköpostiviestin sisällön voi salata käyttämällä erillistä salausmenetelmää. Käytettävästä salaamistavasta pitää sopia vastaanottajan kanssa. Useimmiten vastaanottajan täytyy käyttää samaa salausohjelmaa viestin salauksen purkamiseen tai tietää salaamiseen käytetty salasana.

Viestin sisällön salaamiseen voi käyttää esimerkiksi sähköpostin suojaamiseen tarkoitettuja ohjelmistoja, kuten PGP (Pretty Good Privacy), tai lähettää salattavaksi tarkoitettu viestin sisältö salasanalla suojattuna liitetiedostona.

Tietoa viestin vastaanottajasta ei voi salata, sillä sitä käytetään verkossa viestin siirtämiseksi vastaanottajalle.

SSL-suojauksesta huolehtii internetpalvelun tarjoaja

Internetpalvelujen tarjoajan kannattaa miettiä, mitkä sisällöt vaativat suojausta. Kaikkia sisältöjä ei välttämättä tarvitse salata. Arviointia tehtäessä voi esimerkiksi pohtia, kuka voisi hyötyä viestien lukemisesta.

Luottamuksellisia tai maksuvälineisiin liittyviä tietoja kannattaa aina lähettää vain suojatun internetyhteyden välityksellä.

Kirjoitettu

Kevät tulee kovaa vauhtia

Tönästiin loput lumilingot varaston perälle.

Nyt olisi kesäkoneet esillä myymälässä.

Poikkea kahvilla ihmettelemässä mitä kaikkea löytyy

uutta ainakin ->

oksasilppurit ja hakettimet, omaksi tai vuokralle

niittomurskain

Peräkärryt, mönkijöihin, Avant kuormaajiin ja Nilfisk monitoimikoneisiin.

Nilfisk imulakaisukoneet ja monitoimikoneet Helsingissä

Kirjoitettu

Metsälehden sahatesti 12/2016

Metsälehti testasi moottorisahat. Mukana kisassa Husqvarna, Stihl, Dolmar, Echo ja Kaikkien moottorisahojen vaarallisin myynnissäoleva versio Jonköping ( metsuri,suomi ja mitä kaikkia nimiä tälle on keksitty.)

Testin voitti Husqvarna 440-e-series , kakkoseksi Stihl Ms231, Kolmanneksi Dolmar , neljäneksi Echo ja odotetusti viimeiseksi Jonköping.

testissä ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, Stihl ja Husqvarna testit voittaa vuoron perään.

Hauskaa testissä on Jonköpingin mukana olo. ja saadut arviot.

Ennen kuin joku pahoittaa mielensä, niin Jonköpingin oli testin tehokkain moottorisaha! toki sahan kuutiotilavuus selittää tehon.

Mutta pikemmittä puheitta Testin huomioihin.

“Kaikki sahat käynnistyvät kevyesti. Jonköpingistä irtosi käynnistinkahva heti uutena. Käynnistintä korjattaessa ilmeni, että pari käynnistinkopan kiinnitysruuvia oli kierteettömiä” noh mitäs pienistä.

“Nelikymppisten nelikolla tankillinen riitti kolmen vartin sahaukseen. Jonköpingin tankki tyhjeni 25 minuutissa – osin ehkä siksi, että bensatankin korkki vuoti.”

 

Sahojen leikkuutehoa verrattiin sahaamalla 19 sentin kuusipöllistä kolmen kiekon sarjoja. Tehokkain oli Jonköping muita isomman moottorinsa ansiosta. Kakkosjian jakoivat Stihl ja Dolmar. Leikkuunopeus mukaili valmistajien ilmoittamia moottoritehoja. Todettakoon, että Stihlin ärhäkkä pikkusaha MS 200 päihitti kiekkosahauksesta kaikki vertailun sahat.

 

“Sahan valinnassa kannattaa ottaa huomioon myös huoltopalvelut. Niissä Husqvarna ja Stihl ovat ylivoimaisia. ”

Husqvarna vei voiton Vertailun viitossija lankesi Jonköpingille epämukavuuden ja kehnon teknisen laadun perusteella. Saha sopinee mökkisahaksi, mutta hakkuulle sitä ei ilkeäisi viedä. Nelossijalle jäi Echo levottomasti käyttäytyneen moottorin vuoksi. Säädettynä moottori kävi hienosti, mutta säädöt karkailivat selittämättömästi. Harmi, sillä muuten saha oli näppä- rän kepeä. Himmeämmät mitalit menivät Saksaan. Dolmar ja Stihl ovat jä- mäköitä ja leikkuutehotkin ovat porukan parhaasta päästä. Hopeasijan myönsimme Stihlille kattavan huoltoverkostonsa ansiosta. Kärkisijalle asetimme Husqvarnan. Perusteena oli joukon paras käsiteltävyys, ja lisäpisteitä tuli toimintavarmuudesta lumikelillä. Leikkuutehollaan Husqvarna ei pärjännyt saksalaisille. Pienitehoinen Husku purisi paremmin matalaprofiilisella 3/8-ketjulla. Sitä varten sahaan pitäisi vaihtaa myös ketjun vetopyörä ja terälaippa.

 

Koko metsälehden jutun voit ladata tästä     Sahatesti

Kirjoitettu

Lisää maksuvaihtoehtoja verkkokauppaan

Lisäsimme verkkokauppamme Klarnan laskun ja erämaksun.

Saat aina 14vrk korotonta ja kulutonta maksuaikaa, tai maksat tuotteet kätevästi osissa aina 3000€ saakka.

isommat hankinnat rahoittaa edelleen Santander.

Liikkeessä lisäksi perinteiset osamaksu/leasing vaihtoehdot Danske, Nordea

 

Eli nyt voit tilata osamaksulla lumilingot, moottorisahat, hakettimet, puutarhatyökalut, avant työlaitteet ja jne.

Kirjoitettu

Joulun aukioloajat

Joulun aukioloajat ovat seuraavat

Torstai 22.12.2016 Avoinna 7-16

Perjantai 23.12.2016  Suljettu

Lauantai 24.12.2016 Suljettu

Maanantai 26.12.2016 Suljettu

27-30.12.2016 poikkeukselliset aukioloajat 8-16

Lauantai 31.1 Suljettu

Kirjoitettu

KÄSIAJO LISÄVARUSTEENA 200-SARJAAN

Avant 200 -sarjassa on nyt mahdollista saada kuormaajan eteen- ja taaksepäinajon ohjaus suoraan joystickiin. Ajoa hallitaan peukalolla joystickin päästä, jolloin myös puomin liikkeitä ja ajoa voidaan hallita samanaikaisesti. Tämä mahdollistaa kuormaajan täysimittaisen käytön myös alaraajahalvaantuneilta henkilöiltä.

avant_kasiajo_1

Lisävaruste mahdollistaa ajon käyttämisen sekä polkimilla että joystickistä peukalolla. Valinta käsi- tai jalkaohjauksesta tehdään valintakytkimellä, eli vaihtaminen on hyvin helppoa.
avant_kasiajo_3
Idea käsiajon toteuttamiseen tuli asiakkailtamme jo useampi vuosi sitten, jolloin toteutimme ensimmäiset yksittäiset koneet käsiajolla. Ratkaisussa oli kuitenkin mielestämme tuolloin parantamisen varaa, jotta käyttö olisi yhtä sujuvaa myös niille henkilöille, joilla jalkojen toimintaa ei ole tai se on heikentynyt. Syksyn 2016 Rehacare-messuilla Saksassa esiteltyä käsiajoa on yhtä vaivatonta käyttää niin kädellä kuin jalallakin, mikä oli tavoitteenamme.

avant_kasiajo_5

Kuvissa idean isä Saksasta. Bert Pein on aktiivinen Avant-käyttäjä, joka on käyttänyt jo aiempaa Avant 200 -sarjan konetta käsiajolla. Herra Pein on ollut erittäin tyytyväinen koneeseen, joka on mahdollistanut hänelle monenlaisen työn tekemisen tilallaan vammastaan huolimatta.

 

Kirjoitettu

Konetalo Vainikka ja Citykone yhteistyöhön

Konetalo vainikka ja Citykone yhteistyöhön.

Konetalo Vainikka aloittaa 2.9.2016 alkaen virallisena Citykoneen jälleenmyyjänä.

Vainikka myy Citykoneen maahantuomia Tuotteita mm:

LumaG Hakettimet, Maantiivistäjät, Minidumpperit, Betonihiertimet, vibrat, kantojyrsimet, klapi ja halkaisukoneet. erikoisuutena LumaG kenttäsaha.

Köppl:n valikoimasta Köppl Compakt confort tärymuokkaimet

Hoaf:n Rikkaruohonpolttajat

Probst kivinostimet niin käsi kuin kuormaajakäyttöön

ja

Hörby:n nurmikkojyrät, kylvökoneet ja kottikärryt.

Citykoneen valikoima täydentää Vainikan viher ja ympäristörakentajille suunnattua tuoteperhe valikoimaa entisestään.

lumag_klapikone katkaisulla ashampoo_snap_2015.08.10_20h49m29s_003_ Lumag-BSW66-400V-obr4 kenttäsaha kenttäsaha niittomurskain harjakone2 sarvijaakko sarvitraktori NoSpillGenerator1

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

oksasilppuri2 HC1000EW_2016_freigestellt_homepage rp700pro2 rp700pro lumag tärylätkä logo-lumag_retina

kylvö nurmijyrä kottikärry step2-2o kivitarrain-betonitarrain-yleinen- imageswww rikkaruohonpolttaja

Kirjoitettu

Stihl Compact akkuperhe kuluttajille!

COMPACT akkuperhe yksityiskäyttöön

Hiljaiset STIHL akkukoneet kaikille!

STIHLin COMPACT sarjan akkulaitteet yksityiskäyttöön. Täydelliset apuvälineet pihalle ja puutarhaan. Koska laitteet ovat akkukäyttöisiä ja täten erityisen hiljaisia, kuulonsuojausta ei tarvita. Akkusaha auttaa polttopuiden teossa, puhaltimella siistit pihan ja kulkuväylät. Trimmerillä viimeistelet nurmikon sekä pensaiden vierustat ja pensasleikkurilla siistit pensaat sekä pensasaidat.

Sarja sisältää neljä erillaista akkukäyttöistä puutarhatyökalua

-Akkukäyttöinen Stihl moottorisaha Msa 120 C-BQ

Hinnoittelua on yksinkertaistettu ja hinnat sisältävät akun ja laturin.

hsa56 akkupensasleikkuri stihl fsa akkutrimmeri stihl bga56 akkupuhallin msa120

Stihl msa 120 c-bq akkumoottorisaha
Stihl msa 120 c-bq akkumoottorisaha
Kirjoitettu

FHRA JA KONETALO VAINIKKA SOPIMUKSEEN

FHRA JA KONETALO VAINIKKA SOPIMUKSEEN MOOTTORIPYÖRIEN SM-KIIHDYTYSSARJAN NIMISPONSOROINNISTA.

 

FHRA ja Konetalo Vainikka on tänään tehneet sopimuksen moottoripyörien SM-kiihdytyssarjan sponsoroinnista. Sopimuksen mukaisesti sarja nimetään kaudelle 2016 ”Konetalo Vainikka Motorcycle Drag Racing Serie”-nimiseksi. Laajamittaisen yhteistyön yhtenä pääelementteinä on näkyvyys tarroina kisakalustossa ja poikkeuksellisen hyvät tarjoukset FHRA:n jäsenistölle.

 

FHRA JA KONETALO VAINIKKA SOPIMUKSEEN MOOTTORIPYÖRIEN SM-KIIHDYTYSSARJAN NIMISPONSOROINNISTA

Kirjoitettu

KESÄ TULEE tule sinäkin

Nyt on lumilingot kannettu varastoon ja kaivettu ruohonleikkurit esille!

tarjolla on kymmeniä erillaisia leikkureita koti ja ammattikäyttöön!

 

tervetuloa myymäläämme tutustumaan

KAHVI TARJOILU JOKAPÄIVÄ!

DSC04578 Stihl tarjous DSC04576 DSC04575 DSC04574 DSC04573 DSC04572 DSC04571 DSC04570 DSC04569 ruohonleikkureita

Kirjoitettu

Kevään tapahtumia! Avant road show, Stihl moottorisahapäivät, trapper koeajot, Nilfisk road show

Avant road show lauantaina 21.5 klo 9-18 Konetalo vainikalla

Avant tuo road show rekka pysähtyy KONETALO VAINIKALLA lauantaina 21.5,2016 klo 9-18

paikalla Avant kuormaajia, temppurata, nopeuskisa ym ym

paikalla myös Stihl moottorisahojen edustaja.

kaikkien Koeajajien kesken arvotaan Stihl moottorisaha!

23.5 Vainikalla pysähtyy Nilfisk roadshow . jolloin koeajettavissa Nilfisk monitoimikoneet.

24.5 TRAPPER mönkijöiden koeajopäivät.

TERVETULOA KAHVI TARJOILU.

 

Kirjoitettu

AJOLEIKKURIEN HUOLTO TARJOUS

Tarjoamme 19.2-30.3-2016 välisenä aikana Tilattuihin Ajoleikkuri huoltoihin ILMAISET KULJETUKSET!

Noudamme siis Ajoleikkuri ja palautamme sen huollettuna!

Lisäksi saat osista -15%

Huollata siis ajoleikkurisi Nyt koska kesä on jo oven takana ;D

 

Kirjoitettu

Poikkeavat loppuvuoden aukioloajat!

Joulu tulloo ja hiljennymme joulun viettoon 23.12 klo 15.00

Eli olemme suljettuna 24-27.12.2015

Avaamme Jälleen 28.12.2015 maanantaina klo 8 ja palvelemme klo 17 saakka

Palvelemme poikkeuksellisesti 28-30.12.2015 klo 8-17

31.12.2015-3.1.2016 olemme suljettuna

4-5.1.2016 palvelemme klo 8-17

6.1.2016 loppiaisen olemme suljettuna.

7.1 alkaen jälleen normaalisti klo 7-17

 

Kirjoitettu

Lisää tuotteita valikoimaan! Nilfisk ja KvikcAccess yhteistyöhön Konetalo vainikan kanssa

Vuosi lähenee loppuaan! Vielä ei levätä

Joten asiakkaiden pyynnöstä tuomme myyntiin laadukkaat Nilfisk monitoimikoneet. Erityisesti Nilfiskin imulakaisu ratkaisuja on kehuttu maailman laajuisesti.

Nilfiks Park ranger ja City ranger sarjaan kuuluu kolme eri peruskonetta. ja näihin kaikkiin lisävarusteena, imulaikaisuyksikköä,ruohonleikkuria,hiekoitinta ja jne.

City-Ranger-2250_rikkaruohoharja Park-Ranger-2150_Action_Snow-V-blade_1_Web park-ranger-2150_action_grasscollector-without-cabine_tip_1_web

teräyksikkö parkranger
teräyksikkö parkranger

City-Ranger-3500_Action_Sweeper_3_W_Web City-Ranger-3500_Action_Sweeper_2_W_Web

Myös Kvikcaccess Henkilönostimet saapuivat valikoimaan!

PL-567x852

Kirjoitettu

Maaseutumedia testasi Avant kuormaajan

 

Avant pienkuormaaja maineensa väärti

 

avant_sorakauha_6

Kolme vuotta sitten eläimistä tyhjennetty sikala saa uusiokäyttöä, kun poikani Joonas päätti tehdä vanhimpaan osaan pajan.

Lietekuilut piti saada ensimmäiseksi umpeen.

Pudotimme ritilät alle ja päälle lipattiin 0 – 16 mm mursketta. Vanha kurottajariepumme piti olla ketterä, mutta toisin todettiin. Sillä ei ollut mitään mahdollisuutta mahtua liikkumaan, saati työskentelemään, ahtaassa tilassa.

Lapiopelikin kävi mielessä ja timpurin hommia tekevällä Joonaksella olisi ollut hommaan treenaantuneita lihaksiakin, mutta ei aikaa.

Päätimme kokeilla, miten Avant 528 pienkuormaaja hommasta selviytyisi.

avant_XL_high_tip_bucket_4

Outo ensituntuma muuttui kehuiksi

Ensituntuma oli hiukan outo. Jäykkä runkonivel ja etuvaunussa oleva penkki tekevät epätodellisen tunteen — penkki tuntui kääntyvän ikäänkuin väärään suuntaan.

Penkki kulkee aina samaan suuntaan kuin kauha. Kone tuntui epävakaalta ja se tuntui käännöksissä heittelehtivän.

Töitä tehdessä ratkaisu tuntui pikkuhiljaa erittäin toimivalta. Täysien kauhallisten kippaaminen ahtaissa tiloissa oli vakaata suorassa ja kääntyneenä. Hassu tunne muuttui luottamukseksi.

Avantilla sai kipata vaikka kone oli linkussa. Jäykkä etuakseli nosti toisen etupyörän joskus ilmaan. Oli yllättävää, että se ei vakautta heikentänyt.

Pyöräkuormaajasta skaalatuilla pienkuormaajilla, joissa penkki on takavaunussa ja joissa on mukautuva keskinivel, ei ole suositeltavaa kippailla täysiä kuormia koneen ollessa linkussa.

Avant on vakaampi kuin taipuvalla kuormanivelellä varustettu kone.

DSC04196

Avant-pienkuormaaja on oman tiensä kulkija

Suuri osa koneen ominaisuuksista saattaa olla makuasioita ja tottumuskysymyksiä. Avant on kuitenkin edelläkävijä, joka on kehitellyt konettaan pitkään.

Se taitaa olla yksi kopioiduimmista pienkuormaajista. Tuotekehittelyn pitää olla koko ajan edellä italialaisia ja kiinalaisia kopioita. Tässä se on myös toistaiseksi onnistunut.

Yksi Avantin eittämätön vahvuus on pienissä, toimivissa ja viimeistellyissä yksityiskohdissa.

Käsikaasussa on kehittelyn paikka. Sen käyttäminen oli hiukan kömpelöä. Vaikka ajamista ohjataan portaattomasti kahdella erillisellä polkimella eteen ja taakse, kaasua pitäisi voida lisätä vaikka kahvasta.

maneesilana_2

Työkonevalikoima on valtava

Erityismaininnan arvoista on laaja työkonevalikoima. Puun pilkkomiseen Avantilla on tarjolla hydraulikäyttöinen klapisirkkeli, klapikone ja halkoja.

Lattaterillä varustettu ruohonleikkuri on soiva peli joutoalueitten niittoon. Paalipihdit ovat karjatilan vakiovaruste.

Koneen mukana tuli vankat taotut trukkipikit ja kauha. Kauhan muotoilu oli onnistunut: yhdellä käännöllä se saatiin kukkuralle.

Avant 528:ssa ainakaan voimasta ei ollut puutetta missään kohtaa. Tekniset tiedot löydät  tästä.

Eräs viljelijä kertoo täyttävänsä Avantilla Tume Novacombi-kylvölannoittimen. 650 kilon lannoitesäkki nousee puomi lyhyenä ylös. Sen jälkeen lannoitesäkki nousee puomijatkoa työntämällä koneen päälle.

Työkonevalikoimaan pääset tästä.

 

Lue koko juttu painamalla tästä

 

Kirjoitettu

uusi Avant 220 ja Avant 225

Avant Tecno Oy esittelee uuden Avant 200 –sarjan

Täysin uuden Avant 200-sarjan tuotanto käynnistyy Ylöjärvellä Avant Tecno Oy:n tehtaalla tammikuussa 2016. Yksityiskäyttöön sekä kevyeen ammattikäyttöön tarkoitettu kuormaaja tarjoaa edeltäjänsä tavoin aktiivisille ihmisille apua pihanhoidossa, lumitöissä, pihanrakennusprojekteissa ja kiinteistönhoidossa. Ammattikäytössä 200-sarja on erinomainen työkalu tiloihin, joissa tarvitaan kevyttä ja kompaktia konetta. Kiinteistönhoito, lumityöt ja jopa tietyt purkutyöt onnistuvat ulkomitoiltaan pieneltä 200-sarjan koneelta myös ammattikäytössä.

”Uusi Avant 200-sarja tarjoaa etupäässä enemmän voimaa, käyttömukavuutta ja lisävarusteita. Niiden lisäksi myös käytön helppoutta ja turvallisuutta on edelleen parannettu. Koska kone on suunniteltu pääosin yksityishenkilöille olemme kiinnittäneet erityistä huomiota käytön helppouteen ja mukavuuteen. Koneen käyttämisen täytyy olla vaivatonta, vaikka kuljettaja ei välttämättä ole ammattimainen koneen käyttäjä. Nämä asiat näkyvät koneessa muun muassa parantuneena työlaitteen kiinnityksenä, näkyvyytenä, lisääntyneenä jalka- ja säilytystilana sekä uutena monitoiminäyttönä kuormaajan ohjaamossa”, kertoo Jani Käkelä.

Yksi Avant 200 -sarjan teknisesti merkittävimmistä uudistuksista on kuormaajan rungossa. Kone on edeltäjäänsä 2 cm leveämpi ja 6 cm pidempi, mikä muun muassa parantaa koneen stabiliteettia. Kuljettajalle rungon muutokset näkyvät erityisesti parempana ergonomiana ja suurempana jalkatilana. Uudistuneen rungon myötä kuormaajassa on myös aiempaa enemmän säilytystilaa. Lisäksi kuormaajan polttoainesäiliö ja akku ovat huomattavasti aiempia suuremmat.

Uudistuksessa 200-sarjan kuormaajaan lisättiin myös suuremmista Avanteista tuttu työlaitteen pikakiinnitys, joka paitsi helpottaa laitteen kytkemistä, myös tukevoittaa työlaitteen kiinnityksen kuormaajaan. ”Työlaitteen kiinnitys on uudessa 200-sarjassa samanlainen kuin suuremmissa koneissa. Nyt myös työlaitteen hydrauliikkaletkujen kiinnitys tapahtuu sarjapikaliittimellä, joten työlaitteen pystyy kytkemään helposti yhdellä kädenliikkeellä – olivat olosuhteet mitkä tahansa”, Käkelä jatkaa.

Kuormaajassa on vakiovarusteena monitoiminäyttö, joka näyttää kuljettajalle yhdellä silmäyksellä kaiken tarvittavan tiedon aina käyttötunneista polttoaineen määrään ja tieliikennevarustuksen merkkivaloista moottorin varoitusvaloihin. Lisävarusteena uuteen Avant 200 -sarjaan on saatavilla muun muassa L-ohjaamo, jousitettu istuin lämmityksellä, 6-toiminen joystick sekä työvalot.

Neljä mallia erilaisiin tarpeisiin

Uudistettu Avant 200 -sarja koostuu neljästä eri kuormaajamallista. Avant 220 on vahvalla 20 hv moottorilla varustettu jokaisen kodin ja mökin tuhattaituri. Enemmän tehoa tarvitseville suositellaan Avant 225:tä, joka on varustettu täysin uudella 25 hv Kohler EFI-moottorilla ja jonka työlaitehydrauliikan tuotto on peräti 50 l/min.

Avant 200-sarjan tuotanto aloitetaan 220- ja 225-malleilla. Myöhemmin keväällä 2016 on mallisarjaan tulossa täydennyksiä 225-Park ja 225 LPG -mallien muodossa. Avant 225 Park on L-ohjaamolla varustettu kiinteistönhoitomalli, millä hoituvat lumityöt, hiekoitukset, nurmikon leikkaukset, harjaukset ja lehtien kerääminen käden käänteessä isommastakin pihasta. Avant 225 LPG on erityisesti sisätöihin suunniteltu malli, jossa on vähäpäästöinen nestekaasumoottori ja joka toimii kevyenä ja ketteränä kädenjatkeena muun muassa saneerauskohteissa, missä kuormaajan omapaino on rajoittava tekijä.

 

Hinnat alkaen 14500€

Mikä muuttuu?

 

avant_200_kuormaaja_loader_studio_points

 

Kirjoitettu

Laadukkaat BRIGGS&STRATTON lumilingot Konetalo Vainikalle

Laadukkaat BRIGGS&STRATTON lumilingot Konetalo Vainikalle.

Päätimme lisätä Lumilinko valikoimaa yhdellä laatumerkillä Briggs&Stratton on maailman suurin pienmoottoritoimittaja.  Tuotteet valmistetaan laadukkaasti USA:ssa kuten myös Ariens Lumilingot.  Stiga jatkaa kuluttaja puolelle suunnattuilla lingoilla toistaiseksi.

Laadukaat Briggs&Stratton lumilingot hinnat alk 749€

Tuomme valikoimaamme kaikki kuusi erillaista Briggs&Stratton lumilinkoa, aina kotikäytös ammattikäyttöön tarkoitettuun lumilinkoon.

 

Lumilinko Briggs & Stratton BS822E

Briggs & Stratton BL924R lumilinko

Briggs & Stratton BM924E Lumilinko

Briggs & Stratton BM1227SE Lumilinko

Briggs & Stratton BH1730SE Lumilinko

ja

Briggs & Stratton BP2132SE Lumilinko

 

briggs stratton lumilinko lumilinko_helsinki lumilinko helsinki lumilinko BL924R.JPG bss822e-briggs-stratton-bs822e-lumilinko-28007-31624

Kirjoitettu

Juttua meistä Konepörssi lehdessä

 

muutti kolmisen kuukautta sitten uusiin tilaviin toimitiloihin Helsingin Malmille osoitteeseen Harkkoraudantie 8. Vanha pimeä teollisuushalli on remontoitu myyntitiloiksi, toimistoksi ja korjaamoksi.
Pinta-alaa on nyt 2500 neliömetriä. Kone- ja laitevuokraus on kasvanut kohisten ja etenkin Avant-pienkuormaajien kysyntä on ollut kovaa, niin vuokraajien kuin koneen ostajienkin puolelta. Kun viime kesänä Avanteja oli vuokralla kuusi, on niiden lukumäärä nyt jopa 40. Syyskuun lopussa tänä vuonna Avanteja oli myytynäkin  jo noin 100 kappaletta. Vainikka vuokraa myös pientä puutarhakalustoa kuten ruohonleikkureita, raivaussahoja ym.
Liikevaihdon vahva kasvu kertoo osaltaan sen, että Vainikan valitsema linja varustella koneet monipuolisesti vuokrakäyttöön, on ollut oikea. Edellisvuonna liikevaihto oli rapiat kaksi ja viime vuonna 3,5 miljoonaa euroa. Tänä vuonna tullaan pääsemään noin viiteen miljoonaan.
”Periaatteessa kaikkea mitä meillä myydään, myös vuokrataan. Vuokrasektori kasvaa kohisten ja  sekä yksityiset ihmiset että yritykset ovat asiakkaitamme. Olemme myös solmineet merkittävien yritysten ja kuntienkin sekä kaupunkienkin kanssa sopimuksia useiden koneiden pitkäaikaisestakin vuokrauksesta, joten se on edesauttanut yrityksen kehittymistä”, kertoo myyntijohtaja Jussi Lehtonen.
Puutarhakoneiden kuten ajoleikkurien, työnnettävien ruohonleikkureiden, puutarhajyrsimien ja muiden pienkoneiden vuokraamoita on pääkaupunkiseudullakin vähän. Oksasilppuritkin Vainikka vuokraa, vaikka monet kone- ja laitevuokraamot ovat niistä luopuneet. Vuokrauskalustoon on pyritty  ottamaan myös erikoisempia välineitä. Myynnissä kun ei Lehtosen mukaan pysty kilpailemaan rautakauppojen ja markettien halpatarjonnan kanssa.
”Viimeisimpiä lisäyksiä vuokra-arsenaaliin ovat tärylätkät jaLeguan-henkilönostimet. Talvikaudeksi Avanteihin on tulossa RP-Koneet KY:n valmistamia, hydraulisesti leveneviäSkaala-auroja. Myös Briggs & Strattonin valmistamataggregaatit ja painepesurit ovat kohta meillä.”
”Erittäin hyviksi vuokra-artikkeleiksi ovat osoittautuneet myös ranskalaisen Pelenc SA:n tuotteet, kuten akkukäyttöiset ruohonleikkurit. Etenkin Pelencin uusi akkuraivaussahaan kiinnitettävä City Cat –leikkuupää on hirmu värkki.
Sen vastakkain leikkaavat terät estävät kivien ja leikkuujätteiden sinkoutumisen ympäristöön. Se ei tukkeudu ja sen voi työntää vaikka auton vieressä suoraan hiekkaan, mitään ei lennä ympäristöön. Soveltuu reunaleikkuriksi ja raivaussahaksi, sillä leikkuupää kääntyy”, valistaa Lehtonen.
Uusimme hinnoittelumme myös järkevämmäksi. Esimerkiksi Avantin kaikkien mallien kohdalla se tarkoittaa 500 euroa per viikko. Siihen kuuluu peruskone kauhalla ja piikeillä ilman tuntirajaa. Avantin etu on se, että sitä on helppo ajaa. Moni yksityinen tekee tänäpäivänä pihatöitä kuten mullan levityksiä ihan itse. Ja Avantilla se kyllä onnnistuu.”
”Avantiin on saatavilla myös erikoisempia työlaitteita. Esimerkiksi ruuvipaaluväännin on ollut suosittu aidanrakentajien keskuudessa. Nyt alkaa talvikausi ja marraskuusta lähtien Avanteja on jo ennakkovarattu lumitöihin. Olemme valmistaneet myös joitain erikoisempia työlaitteita asiakkaan toivomuksesta omassa pajassa”
Avant on suosittu kone maailmalla ja tehdas tekee koneita kiivaassa tahdissa. Koneita tilatessa pitäisikin olla kristallipallo, jotta näkisi tulevan tarpeen. Saimme juuri 10 kappaleen erän Avant 220-malleja, joista osa varustellaan meillä kaasukäyttöisiksi. Joka viikko tulee uusia koneita niin myyntiin kuin vuokralle.” Kaasukäyttöistä Avantia toivoivat erityisesti purku-urakoitsijat ja Vainikalla päätettiin modifioida sellainen kompaktista 220-mallista. Vainikan korjaamolla on yksi kaasun kanssa 40 vuotta työskennellyt asentaja ja hän vastasi muutostyöstä.
”Bensakoneesta tehdään kaasukäyttöinen yhden päivän työllä. Näitä noin 700 kiloa painavia kaasuavanteja kysytään meiltä yhä enenevissä määrin ja siksi niitä pitää varustella lisää. Olemme varustelleet Ylöjärven Avant -tehtaallekin muutamia kaasukäyttöisiä malleja”, jatkaa Lehtonen.
Jutun teon hetkellä pihamalla ajavat peräkärryyn yhtä Avant 220-mallia H-Pointin omistaja Harri Koivulahti (vas.) ja vuokra-aviomies palveluja tarjoava Mikko Asikainen. Kone on menossa Espooseen pihatyömaalle, jossa maata siirretään ahtaassa ja vaikeassa maastossa.
”Tämä on päivän keikka. Vuokraan nyt ensi kertaa kalustoa Vainikalta. Soitin eilen illalla yhteen toiseen yritykseen, mistä konetta ei aamuksi saanut. Vainikasta olin kuullut aiemmin ja googlettamalla sen sitten löysin. Täältä luvattiin heti kone seuraavaksi päiväksi vuokralle”, aloittaa Harri Koivulahti.
Kirkkonummella pääpaikkaansa pitävä, neljä vuotta vanha  H-Point, on erikoistunut maisemointiin sekä erityisesti Molok® -syväkeräyspisteiden toteutukseen ja huoltoon. Pääasialliset työmaat ovat Espoossa ja muualla pääkaupunkiseudulla.
”Omaa kalustoa ei tällä hetkellä ole kuin kuusitonninen kaivukone kumiteloilla sekä kolme akselinen vaijerivaihtolava-auto. Vuokraan sitten lisäkapasiteettia tarpeen mukaan. Avant olisi kelpo peli pihatöissä, mutta tilapäiseen käyttöön ei taida kannattaa sitä omaksi hankkia. Tämä vuokraaminen on helppoa, kätevää eikä sido pääomia”, lopettaa Koivulahti.
Vuokra-aviomies Mikko Asikainen toimii Vihdissä, Nummelassa,Karkkilassa, Lohjalla ja Espoossa. Ihmisiäkin siis voi vuokrata, ei pelkästään koneita. Mikon repertuaariin kuuluvat kaikenlaiset remontti- ja pihahommat ja vaikkapa kaupassa käynnit ja juttuseuran pitäminen vanhuksille.
”Teen niitä hommia, mitä normaali kätevä mies talossaan tekee. Töitä on riittänyt hyvin ja H-Pointin kanssa teen myös yheistyötä aika ajoin”, tiivistää vuokrattava aviomies Asikainen.
Käytettyjä pienkuormaajia osoitteessa
http://www.koneporssi.com/uutiset/konetalo-vainikka-painopiste-vuokrauksessa/

 

 

Kirjoitettu

Avant syystarjous 2015

Avant syystarjous 2015

Avant syyskamppanja 2015

Avant tecno järjestää jo perinteeksi muodostuneen Avant syyskamppanjan!

Tänä vuonna Avant syystarjouksessaq ovat mukana. uudistunut Avant 520 ja Isommista koneista Avant 745

Kamppanja kuormaajien varusteet ovat seuraavat

Avant 520 peruskone

Työtehopaketti Avant 520 ( Lohkolämmitin,led työvalot, puomivakaaja)

Teleskooppipuomi

lämmitettävä istuin

uudet Poclain ajomoottorit entistä enemmän voimaa, ja sähköinen käsijarru.

Tarjoushinta 22307.6€ sis alv ( 17990€ alv 0)  norm 26378€

koneen tekniset tiedot -> https://www.konetalovainikka.fi/tuote/avant-520-tyotehopaketti-syystajous/

 

AVANT RAHOITUS TARJOUS: 289€/kk * 72 kk (20808€) viimeinen erä 500€ ( rahoitustarjous alv 0%)

 

Avant 745 syyskampanja

Avant 745

työtehopaketti (puominvakaaja,8 toiminen joystick, lohkolämmitin,työvalot led)

Avant teleskooppipuomi

syystarjous hinta 34707.6€ sis alv (27990€ alv 0) norm 41683€

Avant rahoitustarjous 439€/kk* 72kk (31608€) viimeinen erä 500€

https://www.konetalovainikka.fi/tuote/avant-745-ja-avant-750/

 

avant_syyskampanja_2015

Kirjoitettu

Syksy ja lehtien keräminen alkaa taas

Syksy tulee ja lehti alkaa putoamaan.

Olemme varustautuneet syksyyn ajoissa.

kauttamme saat Stihl reppupuhaltimet, ja käsipuhaltimet

Äänettömät ja päästöttömät Pellenc akkukäyttöiset puhaltimet jossa akku kestää työpäivän,

Myös perässä käveltävät BillyGoat puhaltimet.

Avant kuormaajiin tietysti Lehtiimurit ja keräävät harjalaitteet. omaksi tai vuokralle

 

katso lisää! https://www.konetalovainikka.fi/tuote-osasto/lehtipuhaltimet-ja-imurit/

Avant keräävä harjalaite 1500mm

Avant lehti-imuri

 

Rahoitus järjestyy ilman käsirahaa yrityksille ja yksityisille. osamaksu tai leasing

tule rohkeasti myymälään niin katsotaan sinunkin syksyn koneet kuntoon!

 

Kirjoitettu

UUSI OSOITTEEMME !!!

Muutamme uusiin tiloihin osoitteeseen Harkkoraudantie 8 00700 Helsinki.

Uudet tilamme toimivat täydellä teholla heinäkuun alusta alkaen,olemme aloittaneet muuton 12.6 alkaen,joten kannattaa soittaa 09 303524 miten muuttomme etenee ja mistä meidät parhaiten tavoittaa.

Kirjoitettu

MUUTAMME kesäkuun 2015 aikana

Vuosi 2015 tuo uusia tuulia tullessaan.

Haluamme palvella asiakkaitamme entistä paremmin, nykyisten tilojen jäätyä pieneksi

muutamme kesäkuussa 2015 HELSINGIN MALMILLE osoitteeseen

HARKKORAUDANTIE 8

Saamme käyttöömme noin 2100m2 myymälätilaa nykyisen 400m2 tilalle.

SAMALLA LUOVUMME KULUTTAJA ASIAKAS puolella Kiinanihmeiden huollosta ja huollamme VAIN tunnettujen valmistajien koneita. honda,klippo,viking,avant Brigs Stratton ja jne.

Yritysasiakkailta huollamme EDELLEEN kaikki polttomoottorikäyttöiset koneet.

Lisäämme valikoimaamme myös SIMPLYCITY tuotteet.

Tiedotamme asiasta lisää kun saamme remontin valmiiksi.

 

siihen saakka palvelemme normaalisti kauppamyllyntiellä!

 

 

 

Kirjoitettu

KEVÄT TULEE JA HIEKKA PITÄÄ KERÄTÄ VAINIKALTA KONEET JA LAITTEET

Tarjoamme hiekannostoon useita eri koneita ja laitteita. niin vuokralle kuin omaksi.

Ammattikäyttöön suosittelemme Avant kuormaajaan Keräävää ja kastelevää harjalaitetta

VIDEON JA TEKNISET TIEDOT LÖYDÄT PAINAMALLA TÄSTÄ

Uutuutena keräävä kauhaharja kastelulla

lisätiedot löydät painamalla tästä 

 

Lisäksi tarjoamme erillaisen määrän kerääviä ja kastelulaitteella olevia harjalaitteita

Harjakoneet löydät täältä

 

 

Kirjoitettu

Coastal pro Twin ilmatyynyalus Koeajossa

Helmikuu ja heikot jäät? ei haittaa näillä mennään maalla merellä ja ilmassa.

 

Kaksimoottorinen ilmatyynyalus 3 – 4 henkilön käyttöön.

Vuoden 2015 uutuusilmatyynyalus Coastal Pro Twin on hieman Marlinia suurempi ilmatyynyalus. Tämän uutuusaluksen pituus 4,3 metriä, leveys 2,1 metriä ja kantavuus jopa 4 henkilöä. Coastal Pro Arctic on varustettu kahdella B&S-nelitahtimoottorilla, joten sen käyttökulut ja -mukavuus sekä luotettavuus ovat omistajaystävällisiä.myynti4

Coastal Pro TWIN sopii myös ammattikäyttöön, sähkölaitoksille, rakentajille, pelastuslaitoksille… kaikille joiden on pakko liikkua vesistöissä vuoden ajasta riippumatta.

myynti3

 

Hiljainen, tarkasti hallittavissa oleva ilmatyynyalus

Uuden kaksimoottorisen Coastal Pron suunnittelun lähtökohtana oli kehittää ilmatyynyalus, jolla on loistava suorituskyky ja kantavuus, tarkka hallittavuus hitaissakin vauhdeissa sekä hiljainen käyttöääni. Ja tässä onnistuttiin, aluksen äänen voimakkuus ajettaessa ohitse matkavauhdilla 25 metrin päästä vastaa ohi ajavan rekan ääntä.

myynti2

 

Kaksimoottorinen ilmatyynyaluksemme on perustaltaan sama kuin edeltäjänsä Coastal Pro. Alus on valmistettu lasikuidusta ja sen pohja on kevlar- ja kennorakenteinen – aluksen pohjassa on tuuman paksuinen kennorakenne joka tekee aluksesta erittäin kestävän ja tukevan.
Coastal Pro Twin on 4,3 metriä pitkä ja 2,1 metriä leveä, edeltäjäänsä verraten uusi aluksemme on puolisen metriä pidempi.

Luotettavat Briggs & Stratton -nelitahtimoottorit

Aluksessa on erilliset hallintalaitteet nosto- ja työntömoottoreille, työntömoottorina käytetään samaa luotettavaa, ilmajäähdytteistä nelitahtista B&S Vanguard -moottoria kuin pienemmässä Marlin-ilmatyynyaluksessakin. Potkuritunnelin halkaisija on 110 senttiä ja potkurit pyörivät hitaasti, joka edesauttaa hiljaisen äänitason saavuttamisessa.

Nostoroottorin halkaisija on 60 senttiä ja moottorina on 18,5 hp B&S nelitahtinen, ilmajäähdytteinen moottori. Nostomoottori on muista kaksimoottorisista ilmatyynyaluksista poiketen Coastal Pro Twin -aluksessa hyvin suojattu. Rakenne suojaa moottoria suolavesikylvyiltä tuoden näin käyttövarmuutta ja samalla pitää myös moottorin aiheuttaman äänen alhaisena.

Coastal Pro Twin -ilmatyynyaluksen vapaa leijuntakorkeus on noin 25 cm, toisin sanoen alus ylittää ilman pohjakosketusta 25 cm korkean esteen.

myynti

Coastal Pro TWIN -ilmatyynyalus lyhyesti:

•     kantavuus lähtöalustasta riippuen 350 – 450 kg
•     Työntomoottori nelitahtinen B&S 35 tai 50 hp
•     nostomoottoei nelitahtinen B&S 18,5 hp
•     vain 74 dbA 25 metrin päässä
•     sähköstartti molemmissa moottoreissa
•     lasikuituinen runko, kevlar pohja
•     kuivapaino n. 325 kg
•     pit. 430 cm, lev. 210 cm, kork. 140 cm
•     kelluu ja nousee vedestä
•     uppoamaton rakenne
•     35 litran polttoainesäiliö
•     toimintasäde noin 160 km
•     huippunopeus noin 70 km/h
•     matkanopeus noin 40 km/h
•     68 vaihdettavaa helmapussia,
•     työntöpuhaltimessa 4 tai 6 lapaa
•     navigointivalot, vilkkuvalo, kaksi ajovaloa
•     12 voltin akku
•     mittaristo
•     pilssipumppu
•     virran ulosotto
•     pollarit 2 kpl, kiinnityslenkki keulassa
•     pehmustettu jockey-istuin, T-istuin
•     potkurisuoja ruostumatonta terästä

Rungon väri vakiona musta tai valkoinen.
Toinen väri valittavissa: punainen, sininen, valkoinen,
musta, vihreä, keltainen, oranssi.
Väritys toiveiden mukaan mahdollista, kysy tarjous.

Kaksimoottorinen Coastal Pro TWIN ilmatyynyalus maksaa alk. 36.900,00 sis. alv 24%.

 

Kirjoitettu

Konetalo Vainikka ja FHRA Safety Crew Yhteistyöhön

Konetalo Vainikka ja FHRA Safety Crew yhteistyöhön

fhra

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, jonkun pitää auttaa ja pelastaa myös kuljettajat.

Näymme siis kesällä vahvasti kiihdytyskilpailuissa ympäri suomen.

tai no toivottavasti emme, onhan kyseessä pelastustoiminta.

Tule tutustumaan yhteistyöhömme ACS messuille  FHRA Osastolle

American Car Show, Tuning Car Show, MC Heaven 2015.
3.-6.4.2015 Helsingin messukeskuksessa.

Yhdellä lipulla pääset näkemään ja kokemaan kansainvälisesti tasokkaan harraste- ja erikoisajoneuvotapahtuman.

Aukioloajat

Perjantai 12 – 18
Lauantai 10 – 18
Sunnuntai 10 – 18
Maanantai 10 – 16

Kirjoitettu

Makiko oy:lle uusi Avant 760i

Lisää Laatutakuu yrittäjiä Avantin matkaan!

Makiko Oy:n Kai Mäkinen päätyi valinnassaan willen tai Kramerin sijaan Avant 760i malliin.

Valintaan vaikutti koneen Päästöarvot, jotka avantissa ovat markkinoiden pienimmät. Lisävaruste ja työlaitevalikoima, Koneen ulkomitata ja ketteryys rakennetussa ympäristössä, edulliset huollot ja hankinta hinta.

Makiko Oy:n avanttiin asennettiin hiekoitin taakse, Snowstarin Zoomaura, paneelimajakka ja peruutuskamera.

Koko on ns:kaikilla mausteilla ilmastointia ja paineilmaistuinta myöden.

Mikäli haluat yhtiöllenne huoltomieheksi reippaan ja ekologisella kalustolla liikkuvan huoltomiehen rohkeasti yhteyttä Kaitsuun!

DSC03638 DSC03639 DSC03640 DSC03641 DSC03642 DSC03643 DSC03644 DSC03645 DSC03646 DSC03647 DSC03648

 

 

Kirjoitettu

Snowstar alue ja Zoom aurat nyt myös Avantiin

kauttamme saat SNOWSTAR zoom ja alueaurat avant sovitteella ja avant sähköillä!

Edellyttää peruskoneessa lisävarustetta a34700 ja sen muuttamista! asennamme auransähköt joko korjaamollamme Helsingissä tai Luonasi.

Esim SNOWSTAR ZOOMAURA Avant kiinnikkeellä, sarjapikaliittimellä , ja sähkömuutoksilla a34700 sisältävään koneeseen 7500€ alv 0% ja ilman a34700 olevaan koneeseen 8000€ alv 0% ( hinnat sisältää myös koneen sähkötyöt)

Saatavana myös perus nivelaurat esim 1.8m  4150€ plus asennustyöt 1000€ alv 0%

 

IMG_1062 IMG_1061 IMG_1060 IMG_1059 IMG_1058

Kirjoitettu

Nyt myös Avant 200srj nestekaasukäyttöisenä

Pitkän tuotekehityksen tuloksena syntyi Avant 220 nestekaasu käyttöisenä

Jo pitkään on kysytty sisä ja purkukäyttöön sopivaa konetta, päätettiin valmistaa sellainen.

nyt koeajot ja testit ohitse. ja laite on valmis tuotantoon.

Hinnaksi muodostui 16900€(+766€ luistonestoventtiili)

Kone painaa ainoastaan 690kg korkeutta alle metri ja leveyttä 96cm eli kone mahtuu hissiin.

purkukäyttöön saatavana erillaisia työlaitteita.

nostaa 390kg

maksimi nostokorkeus 1,4 metriä (vakiokauhalla) kärkikippaavalla kauhalla 1,6 metriä.

 

Myös vuokraus! 1800€/kk alv 0%

 

DSC03629 DSC03630 DSC03631 DSC03632 DSC03633 DSC03634 DSC03635 DSC03636 DSC03637

Kirjoitettu

Helsingin Kaupungille 8 kpl Avant 760 kuormaajaa

Konetalo Vainikka toimitti Helsingin kaupungille Palmialle useita Avant kuormaajia ( helsingin kaupunginpalvelut oy ent palmia)

 

Avant kuormaajat toimitettiin marraskuussa 2014

edellinen avant 750 malli helmikuussa 2014

Avant 760i kuormaaja sopii loistavasti kiinteistöhoitokäyttöön ja on huomattavasti ketterämpi kuin Kramer tai Wille. lisäksi hinta kymmeniätuhansia edullisempi.

Avant 760i mallissa on enemmän vääntöä kuin Wille 355 tai Kramer 380

suurempi hydrauliikantuotto, pienemmät päästöt ym ym.

Rakennettuun ympäristöön ja alle 30km siirtymille avant on loistava valinta GPS nopeus 29-32kmh riittää mainiosti.

 

luo koko juttu 29.1.2015 ilmestyvästä Koneurakointi lehdestä tai

http://www.koneurakointi.fi/715/avant-760i-toissa-kaupungilla

Konetalo vainikalta Avant kuormaajat heti toimitukseen!

kaikki mallit!

Kirjoitettu

Laskutusosoitteemme muuttuu 13.1.2015

Operaattorin vaihdonyhteydessä laskutusosoitteemme muuttuu

 

Pyydämme ensisijaisesti toimittamaan laskut verkkolaskuina mikäli mahdollista.

Verkkolaskutus IBAN FI9322381800029322

Verkkolaskutusoperaattori NDEAFIHH

 

Perinteiset paperilaskut osoitteella

Konetalo Vainikka /Konekorjaamo A.vainikka oy

Kauppamyllyntie 1

00920 Helsinki

Kirjoitettu

Uusivuosi uudet kujeet

Vuosi vaihtui ja aika tehdä inventaario!

poistetaan varastosta lumilingot jopa alle omien.. hinnat korjattu

https://www.konetalovainikka.fi/tuote-osasto/lumilingot/

Ammattilaisen kannattaa huoltaa kesäkoneet nyt!

lisäksi vailla kotia käytettyjä moottorisahoja,reppupuhaltimia ym.. nyt kannattaa tulla katselemaan ja valkkaamaan parhaat päältä.

 

 

Kirjoitettu

Huippukiekkoilija Antti Pihlströmille Avant 640

Konetalo Vainikka toimitti jääkiekkoilija Antti Pilströmille Avant 640 pienkuormaimen.

Vapaa-ajan harrastuksenaan Antti pyörittää vaimonsa Tiian kanssa täydenpalvelun ratsutallia.

Valtra kävi turhan isoksi tarkkuutta vaativaan hommaan. Avantissa sai samat ominaisuudet puolet pienemmässä koossa.

Työntekijät kehuivat Avanttia vuolaasti, Antti pääsee itse kokeilemaan vasta palattuaan suomeen KHL kauden päätteeksi.

 

Toivotamme Antille onnistumisia maalinteossa ja hyvää ja rauhallista joulua!

IMG_0804 IMG_0801 IMG_0800 IMG_0797

 

 

Kirjoitettu

Nyt on oikea hetki!

viimeiset mahdollisuudet tehdä tilinpäätösostoja tällä vuodelle,

Paljon koneita ja laitteita heti toimitukseen!

rahoitus järjestyy laitteeseen kuin laitteeseen.

 

Kirjoitettu

Avant 500 sarja uudistuu ja takuut kasvaa 12kk 24kk

Avant takuu on nyt 2 vuotta!

Avant pidentää vuoden 2015 alusta takuuohjelmansa kahden vuoden mittaiseksi.

Konetalo vainikka myöntää jo vuonna 2014 ostettuihin koneisiin automaattisesti 24kk takuun.

samalla myös takuun tuntimäärää pidennetään malleista riippuen seuraavasti.

Avant 200-sarja 2vuotta /500 työtuntia

Avant 300 ja 400 sarjoissa 2 vuotta/750 työtuntia

Avant 500, 600 , 700 ja R-sarjoissa 2 vuotta/1000 tuntia.

Kuormaajien kestävyyteen ja luotettavuuteen on panostettu erittäin voimakkaasti jo 20 vuotta.

Avant kuormaajat eivät ole halpatuontilaitteita tai kertakäyttö koneita.

takuun kattavuus on edelleen sama eli takuu ehdot ei muutu.

 

Lisäksi jo 500sarjassa on entistä voimakkaammat ja kestävämmät ajomoottorit!

 

AVANT 500-sarjan 2015 malleissa on täysin uusittu ajovoimansiirto, joka on

toteutettu ranskalaisen Poclainin valmistamilla ajomoottoreilla. Mootto

reiden merkin lisäksi muuttui ajomoottoreiden tyyppi geroottori-moot

toreista mäntämoottoreiksi.

Mäntämoottoreiden etuna on moottoreiden parempi tiiviystaso ja kestävyys

kovassa ajossa. Parantunut tiiviystaso moottoreissa välittyy kuljettajalle parempana

ajotuntumana, lisääntyneenä työntövoimana ja hieman suurempana ajonopeutena.

Vaikka lisäykset työntövoimaan ja ajonopeuteen eivät ole dramaattisen suuria,

on niillä iso merkitys käytännön työssä. Myöskään parantunutta ajotuntumaa

ei voi vähätellä. Koneella ajo on entistä pehmeämpää, ja tottumattomammal

lakin kuljettajalla kone on nopeasti hanskassa.

Uusi ajovoimansiirto pidentää Avantin elinikää

Uusi mäntämoottoreilla toteutettu ajovoimansiirto on erittäin toimintavarma

ja öljynvaihtoja lukuunottamatta huoltovapaa. Vielä 5000 käyttötunninkin

kohdalla moottorit ovat työntövoiman osalta uuden veroisia. Tällöin täysi

painoisia palvelusvuosia on jäljellä hyvinkin toinen mokoma.

Hydraulinen pysäköintijarru on merkittävä parannus 500-sarjan ko-

neisiin. Sama järjestelmä on ollut jo pidempään käytössä Avantin suu

remmissa 600- ja 700-sarjan koneissa. Sähkökytkimellä käytettävä jarru

järjestelmä on havaittu erittäin luotettavaksi ja käteväksi varusteeksi, joka

parantaa myös turvallisuutta. Jarrun käyttö on erittäin helppoa kaikissa ti

lanteissa. Se kytkeytyy myös automaattisesti päälle, kun kone sammutetaan.

”Olemme käyttäneet suuremmissa 600- ja 700-sarjan

kuormaajissa Poclainin mäntämoottoreita jo pitkään.

Moottoreiden kestävyydestä, tehosta ja ajotuntumasta

on saatu käyttäjiltä pelkästään positiivista palautetta.

Hydraulinen pysäköintijarru kuulostaa paperilla pieneltä asialta,

mutta on käytännössä todella paljon mukavampi käyttää kuin

vanha jarru. Koska 500-sarjan kone toimii oikeastaan aina

ammattiympäristössä halusimme tarjota siihen myös tämän

parannellun ajovoimansiirron.”

Jani Käkelä, Avant Tecno Oy

 

Ajovoimansiirron

parannukset

pähkinänkuoressa:

– 10% enemmän työntövoimaa

– 10 % enemmän nopeutta

– Hydraulinen pysäköintijarru

– Kestävämpi ajovoimansiirto

Kirjoitettu

Hyvää Itsenäisyyspäivää

Lippu1

Hyvää itsenäisyyspäivää asiakkaille ja yhteistyökumppaneillemme

 

Toivotteleepi Konetalo Vainikan henkilökunta.’

Ps olemme suljettuna 6-7.12 ja avaamme jälleen maanantaina klo 7 tervetuloa

Kirjoitettu

Espoon Seurakunnalle uusi Etesia 100dx korkeanostokerääjällä varustettu suurteholeikkuri

IMG_0689 IMG_0686 IMG_0683 IMG_0677

markkinoiden ainut täysin tukkeutumaton keräysjärjestelmä.

Espoon seurakunta koeajoi monia merkkejä, mm isekin. valinta oli loppupeleissä helppo.

4-vetoisena Etesia 100d menee minne kuski haluaa, keräysteho on omaa luokkaansa verrattuna kilpailijoihin, erityisesti kiitosta sai näkyvyys taakse, joka kilpailijoiden noin kerrostalokaksion kokoisissa koneissa on olematon.

 

Kirjoitettu

Timanttiporaus MIG oy:lle uusi Avant 640 kuormaaja

timanttiporaus MIG oy avant 640 DSC_0391

Timanttiporaus MIG oy:tä vuodesta 2007 palvellut Avant 635 oli aika päivittää uudenpaan Avanttiin, Timantti poraus MIG päätti pysyä Avantissa hyvien ominaisuuksien, voiman ja erityisesti järkevän hintatason takia, Avant palveli loistavasti 7 vuotta ilman murheita, vieläkin kone sopii moneen käyttöön, nyt oli vain aika saada hieman lisää siirtonopeutta.

 

Kirjoitettu

Kiinteistöhuolto K. Minkkiselle uusi Avant 760i

Kiinteistöhuolto K. Minkkinen on luottanut Avanttiin alusta saakka, nyt vuorossa oli Avant 750 mallin päivitys Avant 760i malliin!

Avant 760i_minkkiselle IMG_0735

Kiinteistöhuolto K. Minkkinen päätti päivittää vanhan Avant kuormaajansa uuteen, vaakakupissa painoivat hyvät kokemukset Avant kuormaajasta, hyvin toimivasta Konetalo Vainikan Avant huollosta. Avant 750 palveli Minkkistä ilman murheita koko kaksivuotis kauden. suurin syy vaihtoon oli Avant 760i mallin tuoma lisänopeus ja päästöt. Uusi Avant täyttää tiukimmatkin päästönormit,  Kiinteistöhuolto Minkkisen tavoittaa numerosta

 050 599 2611